BimClaim

Termeni și Condiții

 
 

1. Generalități

  1. Acești termeni și condiții constituie un acord între BimClaim și Client și constituie un contract executoriu din punct de vedere juridic între un client („Client” sau „Dvs.”) și BimClaim (Prestator sau „Noi”) cu privire la furnizarea Serviciilor noastre.
  2. Acceptând acești Termeni, sunteți de acord cu natura executorie a acestora și cu orice termeni suplimentari aplicabili Serviciilor noastre pe care le-ați selectat, inclusiv cu Declarația de confidențialitate și Taxele noastre .
  3. Acceptând acești Termeni și utilizând Serviciile noastre, afirmați că sunteți (i) persoană fizică peste vârsta legală a majoratului în țara dvs. de reședință, care poate încheia contracte executorii din punct de vedere juridic conform legislației în vigoare și (ii) aveți puterea de a semna acești Termeni și orice termeni specifici serviciului în numele dvs. și, acolo unde este cazul, în numele altor pasageri.
  4. Vă recomandăm să nu vă luați niciun angajament față de BimClaim pentru niciunul dintre Serviciile noastre înainte de a citi și înțelege acești Termeni. Acest acord va fi acceptat de client atunci când acesta își introduce datele pe site și apasă butonul „accept” făcând clic pe „Termenii și condițiile acceptate”.
  5. Cine suntem? –  Compania BimClaim SRL este înregistrată în România, în conformitate cu certificatul de înregistrare emis de Ministerul Justiției prin Oficiul Național al Registrului Comerțului, de pe lângă Tribunalul din București, având nr. J40/4105/27.02.2024, fiind autorizată în domeniul principal cu activității de servicii anexe transporturilor aeriene – codul principal CAEN 5223 și în secundar pentru codul CAEN 8291, ca societate de colectare creanțe. Această ultimă clasă ne permite colectarea plăților pentru pretendenți și remiterea plăților colectate către aceștia.
  6. Ce oferim în calitate de Prestator de Servicii? – BimClaim este o societate cu personalitate juridică de drept privat autorizată în fapte de comeț. Prin intermediul specialiștilor săi și a terților cu care colaborează, BimClaim luptă pentru a solicita pentru Clienți, despăgubiri pentru întârzieri de zbor, care asistă orice călător („Client” sau „Dvs.”) care dorește să obțină despăgubiri de la o companie aeriană atunci când transportul nu a avut loc (refuz de îmbarcare) sau când serviciile furnizate au fost sub standardele acceptate (întârziere mare, anulare zbor, pierdere conexiuni, overbooking – bilete suprarezervate, mai multe bilete vândute decât numărul real disponibil). Acționăm în numele și pe seama Clientului care angajează societatea pentru a-l reprezenta în procedurile descrise în prezentul document și doar în cazul unui rezulat de succes percem comision.
  7. Acești termeni și condiții se aplică tuturor rapoartelor dintre societatea BimClaim și Client.
  8. În măsura în care BimClaim, în îndeplinirea acordului, folosește un intermediar/i, partener/i și/sau terțe părți, termenii și condițiile generale se aplică și acestora.
  9. BimClaim tratează toate informațiile personale ale clientului în mod confidențial. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați Politica noastră de confidențialitate.
  10. BimClaim nu oferă nici o garanție cu privire la obținerea unui rezultat pozitiv, însă BimClaim depune toate eforturile rezonabile în vederea prestării serviciilor în care
    s-a angajat și pentru a obține rezultate de succes, respectiv obținerea de compensații cuvenite Clientului.
  11. BimClaim se luptă și pentru Despăgubire de bona fide – în jurisdicțiile în care Regulamentele privind drepturile pasagerilor transportului aerian sunt eventual mai puțin dezvoltate și este mai puțin probabil să obțineți Despăgubiri pentru zbor. În cazul în care BimClaim a obținut despăgubire de zbor pentru o despăgubire de bona fide, vom percepe o taxă fixă de 29,9 euro și vom renunța la această taxă atunci când despăgubirea de zbor este monetară și mai mică de 30,00 euro.
  12. Rezultatul final al Cererii de despăgubire acceptată de compania aeriană poate dura mai multe săptămâni, de regulă între 6-12, iar Acțiuniunea în instanță și obținerea Despăgubirilor pentru zbor printr-o hotărâre judecătoarească favorabilă se poate întinde pe mai multe luni, de regulă între 8-12.
  13. Toată comunicarea se efectuează prin intermediul dosarului online și/sau prin adresa de e-mail a clientului ținută în evidența BimClaim.
  14. BimClaim sau avocatul acesteia trimit cereri de despăgubire companiilor aeriene în numele clienților în baza Regulamentului (CE) nr. 261/2004 sau a altor regulamente privind dreptul pasagerilor. După soluționarea favorabilă, BimClaim oferă Clientului, contra cost (în baza comisionului practicat), compensația cauzată de încălcarea standardelor acceptate .
  1. Orice acord suplimentar trebuie făcut în scris.
  2. Dacă aveți întrebări, îndoieli sau nelămuriri, vă rugăm să ne contactați la intrebari@bimclaim.com sau să consultați rubrica intrebări frecvente -FAQ.
 

2. Definiții

În acești Termeni, următorii termeni definiți vor avea semnificațiile menționate mai jos

  1. BimClaim” înseamnă BimClaim SRL, o companie din România, cu sediul social și fiscal în București, Malva 3-5, 032148 (Tribunalul de înregistrare: Tribunalul București, nr. de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului, J40/4105/2024 | Furnizor de servicii de colectare a datoriilor în raport direct cu activității de servicii anexe transporturilor aeriene. BimClaim SRL – companie din cadrul Uniunii Europe care își desfășoară expertiza pentru a asigura găsirea celei mai bune soluții de compensare a zborului și care oferă pasagerilor companiei aeriene diverse opțiuni de a-și exercita drepturile, în baza Regulamentului European EC261/2004.
  2. Client” înseamnă dumneavoastră; persoana care a acceptat acești Termeni, fiecare persoană fizică și / sau juridică, reprezentantul / reprezentanții săi, agentul / agenții autorizați, succesorul/succesorii și / sau moștenitorul/moștenitorii cel/cei care a/au încheiat un acord cu BimClaim și care au autorizație și capacitatea juridică deplină.
  3. Terță parte BimClaim” înseamnă o persoană fizică sau juridică de drept public sau privat ce are un contract cu BimClaim pentru a ajuta la furnizarea Serviciilor noastre, fie direct, fie indirect, Clientului.
  4. Intermediar/Partener BimClaim” înseamnă acele persoane fizice sau juridice, care activează în domeniul consultanței și asistenței juridice, economice și financiare sau companii care activează în sfera tehnologiei informației, fără a ne limita doar la aceștia, pentru a ajuta la furnizarea Serviciilor noastre, fie direct, fie indirect, Clientului, în parametrii optimi sau pentru a remedia o problemă legată de buna desfășurare a platformei digitale BimClaim și a protejării tuturor datelor colectate, cât și în vederea optimizării soluților de marketing și advertising în zona de social media.
  5. Angajamentul nostru de confidențialitate” înseamnă că nu vom dezvălui date cu caracter personal unor terți și/sau parteneri, în scopul de a le permite să își comercializeze produsele sau serviciile.
  6. Companie aeriană” înseamnă compania aeriană comercială care a operat zborul pentru care sunt furnizate eventual Serviciile noastre.
  7. Reguli privind drepturile pasagerilor transportului aerian” înseamnă orice lege, regulament, directivă, convenție internațională sau similară, indiferent dacă sunt emise la nivel statal, federal, al Uniunii Europene, național, internațional sau regional, și jurisprudență în baza căreia un consumator poate solicita despăgubiri financiare, daune sau rambursări în cazul unor zboruri suprarezervate, întârziate, anulate sau perturbate în alt mod sau al problemelor legate de bagaje. Acestea pot include, fără limitare, legile generale privind protecția consumatorilor, „CE 261”: Regulamentul (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 februarie 2004, „UK 261”: Reglementările privind drepturile pasagerilor transportului aerian și licențele organizatorilor de călătorii aeriene (amendament) (ieșire din UE) 2019; regulamentul turcesc „SHY” privind pasagerii, Legea canadiană privind transportul: Reglementările privind protecția pasagerilor transportului aerian și „MC 99”: Convenția de la Montreal 1999.
  • În cazul unui Refuz la imbarcare – Clientul are dreptul la asistență, dreptul la compensație, dreptul la rambursare, dreptul la redirecționare.
  • În cazul unui Zbor anulat – Clientul are dreptul la asistență, dreptul la compensație, dreptul la rambursare, dreptul la redirecționare.
  • În cazul unui Zbor cu întârzieri – Clientul are dreptul la asistență, dreptul la compensație, dreptul la rambursare.
  • În cazul Pierderii unei conexiuni – Clientul are dreptul la asistență, dreptul la compensație, dreptul la rambursare, dreptul la redirecționare
  • În cazul de overbooking/suprarezervare (mai multe bilete vândute decât numărul real disponibil) – Clientul are dreptul la asistență, dreptul la compensație, dreptul la rambursare, dreptul la redirecționare.
  • În toate situațiile Clientului călător trebuie i se oferi mese și băuturi direct proporționale cu timpul de așteptare, cazare hotelieră (dacă este necesară o ședere de una sau mai multe nopți), transportul dintre aeroport și locul cazării, două apeluri telefonice, mesaje prin telefon.
  1. „Contract de cesiune” înseamnă documentul, în format electronic sau alt format, solicitat de BimClaim de la caz la caz, prin care Dvs. și BimClaim sunteți de acord ca BimClaim să devină proprietarul Solicitării, sub rezerva termenilor Contractului de cesiune, în vederea încasării și primirii plăților.
  2. „Acord pentru solicitare despăgubiri/contract/angajament” înseamnă documentul care autorizează BimClaim și/sau o Terță parte BimClaim să acționeze în numele dumneavoastră în ceea ce privește Solicitarea. Documentul se poate prezenta în mai multe forme, datorită diferitelor cerințe jurisdicționale, inclusiv, dar fără a se limita la, o împuternicire sau un certificat de împuternicire.
  3. Solicitare” înseamnă orice cerere din partea unui reclamant, în baza Regulamentului EC261/2004 împotriva unei companii aeriene pentru despăgubiri financiare, daune sau rambursare în conformitate cu Legile privind drepturile pasagerilor transportului aerian sau cu politicile de bona fide ale al unei companii aeriene.
  4. „Serviciul de despăgubiri” înseamnă serviciul prin care BimClaim, fie singură, fie împreună cu terțe părți BimClaim, depune o Solicitare în numele dumneavoastră. Aceasta poate include Acțiunea în instanță.
  5. Solicitare eligibilă” înseamnă o Solicitare pe care BimClaim a evaluat-o, la Discreția sa, ca o Solicitare pe care BimClaim este dispusă s-o depună în numele dumneavoastră, oferindu-vă Serviciul de despăgubiri.
  6. „Serviciul de eligibilitate” înseamnă serviciul furnizat de BimClaim pentru a determina dacă Solicitarea dumneavoastră este o Solicitare eligibilă.
  7. „Despăgubire pentru zbor” înseamnă suma totală de bani sau alte creanțe (acolo unde sunt acceptate BimClaim la Discreția sa), plătite de o companie aeriană în legătură cu o Solicitare în calitate de despăgubire, rambursare, daune, înțelegere, gest de bona fide sau în alt mod, către dumneavoastră sau BimClaim ca urmare a Serviciilor de despăgubiri. Pentru a evita orice îndoială, Despăgubirile de zbor nu includ plăți sau rambursări ale Cheltuielilor de judecată, costuri de colectare, dobânzi sau altele similare, care au fost prefinanțate de BimClaim sau rezultate din intervenția
  8. „Pasager ce a călătorit împreună cu tine” înseamnă orice pasager pe care Clientul l-a inclus în Formularul de primire a Despăgubirii de zbor, cum ar fi un membru al familiei sau un pasager care a călătorit împreună cu Clientul pe zborul operat de Compania aeriană.
  9. „Formular” înseamnă Formularul de atribuire, Acordul pentru solicitarea de despăgubiri, Împuternicirea sau alte documente care permit BimClaim și Părților terțe BimClaim să furnizeze Clientului Serviciile noastre. BimClaim va determina ce Formular este cel mai potrivit de la caz la caz.
  10. „Despăgubire de bona fide” este situația în care BimClaim face o cerere către Compania aeriană, în absența unor reglementări dezvoltate privind Drepturile pasagerilor transportului aerian, pentru Despăgubirea de zbor. Despăgubirea de zbor pentru Despăgubiri de bona fide poate fi în bani sau în natură, cum ar fi un voucher de zbor, puncte de fidelitate sau mile aeriene.
  11. „Serviciul de informare” înseamnă furnizarea de către BimClaim de informații despre zboruri, informații despre companiile aeriene, informații despre aeroport, alte informații legate de călătorii și informații despre drepturile pasagerilor transportului aerian în conformitate cu Reglementările aplicabile privind drepturile pasagerilor transportului aerian. Informațiile pot fi specifice zborului Clientului sau informații generale nespecifice respectivului zborului. Informațiile vor fi furnizate prin intermediul comunicărilor electronice, inclusiv e-mail, tablouri de bord personalizate sau site-uri web controlate de
  12. „Avocat” înseamnă orice avocat și/sau firmă de avocatură contractată de BimClaim pentru Acțiune în instanță sau alte servicii juridice cu privire la o Solicitare.
  13. „Consilier juridic” înseamnă orice consilier juridic și/sau firmă de consultanță și expetiză juridică contractată de BimClaim pentru mediere, negociere, arbitraj sau orice alte tipuri de servicii juridice cu privire la o Solicitare.
  14. „Acțiune în instanță” înseamnă pregătirea și depunerea unei Solicitări pentru acțiune judiciară, fie prin depunerea Solicitării în instanță, înaintea unui organism guvernamental, cum ar fi un organism național competent, fie prin predarea Solicitării unui Avocat, pentru înaintarea acesteia direct Companiei aeriene sau pentru acțiune judiciară sau mutarea Solicitării dintr-o jurisdicție în alta.
  15. Taxele noastre” înseamnă taxele și onorariile noastre, specificând monedele acceptate, metodele de plată care trebuie plătite de Dvs. către BimClaim. În plus față de Taxele noastre, BimClaim poate avea dreptul la Cheltuieli de judecată din partea Companiei aeriene, așa cum este descris în acești Termeni.
  16. „Taxă pentru Servicii Standard” înseamnă taxa menționată TARIFE SERVICII pe care BimClaim vi le percepe atunci când primiți Despăgubirea de zbor, ca urmare a furnizării Serviciului de despăgubiri.
  17. „Taxa de acționare în instanță” înseamnă taxa menționată în TARIFE SERVICII  pe care BimClaim vi le percepe atunci când primiți Despăgubirea de zbor, pentru furnizarea Serviciului de despăgubiri, ceea ce include Acționarea în instanță. Taxa de acționare în instanță este plătită în plus față de Taxă pentru servicii.
  18. Serviciile” înseamnă oricare dintre serviciile noastre, inclusiv, fără a se limita la, Serviciul de eligibilitate, Serviciul de despăgubiri, Serviciul de informare sau Serviciile BimClaimExtraPlus furnizate de BimClaim sau de o Terță parte BimClaim, în conformitate cu acești Termeni și orice termeni suplimentari specifici Serviciilor selectate de Dvs.
  19. „Cheltuieli de judecată” înseamnă toate taxele suportate, plătite de sau acordate dumneavoastră sau BimClaim în urma unei Acțiuni în instanță, inclusiv, dar fără a se limita la, onorariile avocaților, taxele de înregistrare a speței, costurile judiciare, costurile de traducere, costurile executorului judecătoresc, colectarea extrajudiciară sau orice alte taxe și cheltuieli aferente.
  20. Compensație“: Suma totală de bani acordată de o linie aeriană în urma unei decizii judecătorești, a unei decizii a unei autorități competente sau a unei oferte a companiei aeriene, rezultând din acțiunile BimClaim legate de o cerere. Se precizează că Compensația pentru Zbor nu include plățile sau rambursările pentru onorariile avocaților, costurile juridice, taxele de judecată, costurile de colectare, dobânzile etc., care aparțin exclusiv BimClaim.
  21. Serviciul „PRO BONO” înseamnă activități fără recompensă financiară într-un interes public oferit unor membrii ai comunității cu un stat social defavorizat/ vulnerabil sau cu un statut economic precar sau cu o situație dificilă din punct de vedere medical, fără a ne limita la aceste criterii, respectând aceleași standarde profesionale și eforturi de a obține compensații de succes, precum în cazul Clientului plătitor. Politica și programul nostru de asistență gratuită în recuperarea compensației de zbor, face parte din angajamentul nostru de a promova și o cultura PRO BONO.
  22. Schimb de date cu caracter personal” înseamnă că responsabilul cu protecția datelor va transfera datele cu caracter personal către terți (terți înseamnă partenerii BimClaim în domeniul consultanței și asistenței juridice, economice și financiare sau companii care activează în tehnologia informației, fără a ne limita doar la aceștia, cât și/sau altor instituții publice sau private cu un interes legitim recunoscut legat de acordul între Dumneavoastră și BimClaim) numai în condițiile enumerate mai jos:
  • ți-ai dat consimțământul;
  • este destinat unui scop direct legat de scopul original pentru care au fost colectate datele cu caracter personal;
  • este necesar pentru pregătirea, negocierea și executarea Acordului cu utilizatorul;
  • este necesar din cauza obligației legale, a ordinului administrativ sau a deciziei instanței;
  • este necesar pentru stabilirea sau protejarea unor drepturi sau pentru apărări în instanță;
  • este necesar pentru a răspunde solicitărilor legale ale autorităților publice, de exemplu pentru respectarea cerințelor organelor de securitate națională și de poliție;
  • servește prevenirii utilizării incorecte sau a altor activități ilegale, cum ar fi atacuri deliberate, pentru a asigura securitatea datelor.
  1. Mijloace de comunicare și informare elecronice interpersonale” înseamnă în principal modalitatea de relaționare ca sens bidirecțional de comunicare între BimClaim prin adresele de e-mail proprietate BimClaim (intrebari@bimclaim.cominfo@bimclaim.compartener@bimclaim.comdisclaimer@bimclaim.comlegalnotice@bimclaim.comprivacy@bimclaim.com) și adresele e-mail de contact private furnizate de Clienți , fie pentru schimbul de informații necesar contractului în desfășurare stabilit între părți când suntem deja în etapa când procedura este deschisă, fie în fază premergătoare/preliminară pentru analizarea eligibilității solicitării, când de asemenea este necesar, util și obligatoriu să se facă un schimb de informații pentru constituirea unui dosar electronic/digital. Folosind același mecanism și scop în vederea desfășurării activitățiilor curente BimClaim poate comunica cu Terță parte BimClaim și/sau cu Intermediar/Partener BimClaim și/sau companie aeriană și/sau autoritate statală sau orice alt tip de instituție de drept public sau privat.
 

3. Procedura propriu-zisă. Acordul. Atribuirea cererilor și concluzionarea.

  1. Prin selectarea căsuței Termenilor de Utilizare și Declarației de Confidențialitate, Clientul este de acord, acceptă pe deplin și se angajează să respecte acești Termeni. Clientul ne atribuie prin prezenta puterea de a ne ocupa de cererea sa de compensație în baza drepturilor care îl protejează de companiile aeriene conform Regulamentului (CE) nr. 261/2004 în contextul unei anumite încălcari de la standardele acceptate (zboruri suprarezervate, întârziate, anulate sau perturbate, cât și peirderi de conexiuni), evenimente care îi permite să facă o reclamație specifică, identificată prin numărul de rezervare al zborului.
  2. La încheierea unui acord/contract/angajament cu BimClaim clientul garantează că are competența juridică necesară și că are o reclamație validă. În cazul în care clientul face cereri de compensație în numele altor persoane, el trebuie să garanteze că dispune de aceste atribute, deci Clientul, prin încheierea unui Acord cu BimClaim, confirmă că are autorizația și capacitatea juridică deplină de a face acest lucru în numele său și, după caz, în numele altor pasageri. Acest lucru se aplică și atunci când se semnează Împuternicirea sau Formularul de Cesionare.
  3. Acordul/Contractul dintre client și BimClaim este validat cu condiția ca BimClaim să accepte susținerea cererii de compensație.
  1. Nu puteți cesiona Solicitarea niciunei alte părți, deoarece titlul legal asupra Solicitării a fost deja cesionat către BimClaim.
  1. Nu puteți mandata sau împuternici o altă parte terță să acționeze în numele dumneavoastră cu privire la aceeași Solicitare.
  1. Prin cesiunea reclamației către BimClaim, clientul este de acord să nu poarte alte negocieri separate cu compania aeriană și să nu accepte niciun cupon sau alte (sub)servicii.
  1. Clientul recunoaște că numai BimClaim poate lua o decizie cu privire la acceptarea unei înțelegeri cu compania aeriană. BimClaim are dreptul de a respinge orice ofertă propusă, fără a fi nevoie de acordul dumneavoastră suplimentar.
  1. În cazul în care compania aeriană transferă compensația direct Clientului și acesta primește orice plăți directe sau compensații de la compania aeriană după încheierea Acordului cu BimClaim, Clientul trebuie și este obligat să informeze imediat Astfel de plăți sunt considerate Compensație pentru Zbor și conferă BimClaim  dreptul de a reclama taxele sale pentru servicii și taxa de acționare în instanță, dacă BimClaim  a înaintat o acțiune în instanță înainte ca dumneavoastră să fi primit plata. BimClaim  îi va trimite Clientului o factură pentru serviciile prestate, menționând suma care clientul o datorează companiei BimClaim în baza acordului încheiat.
  1. Completând toate câmpurile pe pagina “Calculator de Compensație”, acceptând Termenii de Utilizare și Declarația de Confidențialitate și trimitând formularul, Clientul inițiază o ofertă contractuală legală către BimClaim . Un Acord se stabilește numai după ce BimClaim acceptă să urmărească Cererea Clientului.
  2. BimClaim poate refuza preluarea cererii de compensație, în cazul în care temeiul reclamației nu există sau nu este aplicabil sau dacă recuperarea compensației nu justifică timpul sau costul necesar pentru ca BimClaim să continue să lucreze pentru cererea respectivă.
  1. În caz de respingere, clientul va fi informat imediat, în maxim 3 zile lucrătoare. Motivul respingerii poate să fie sau nu prezentat.
  1. În cazul în care BimClaim acceptă preluarea cererii de compensație, clientul este rugat să semneze formularul prin care împuternicește această companie să se ocupe de cererea sa de compensație de îndată.
  1. Clientul garantează și recunoaște că Cererea (solicitarea) nu a fost transferată unei terțe părți și că nu există sau nu se așteaptă un litigiu juridic cu compania aeriană privind aceeași problemă, deci nu a demarat sau va demara alte proceduri judiciare sau extrajudiciare în legătură cu aceeași cerere/cereri de compensație. Prin semnarea Împuternicirii, Clientul se angajează să nu numească alte părți pentru a urmări Cererea, nici să o cedeze altcuiva decât BimClaim . Orice angajamente sau cesiuni preexistente trebuie anulate înainte de semnarea Împuternicirii.

 

4. Acordul încetează

  1. BimClaim primește întreaga Compensație pentru zbor care i se cuvine de la compania aeriană (inlusiv onorariul avocatului) și transferă partea convenită Clientului, după deducerea tuturor taxelor necesare aplicabile, deci Clientul își primește întreaga Compensație cuvenită de la compania aeriană și plătește Comisionul (și orice alte cheltuieli care s-au realizat de către BimClaim în vederea soluționării revendicării) către
  2. Atunci când BimClaim concluzionează, după o analiză aprofundată, că Cererea nu ar trebui urmărită și informează Clientul în consecință în conformitate cu punctul § 3 (10) din acești termeni și condiții, că cererea nu poate fi preluată de BimClaim și clientul primește notificare în această privință.
  3. Clientul s-a prevalat de posibiltatea retragerii în termenul de 14 zile de la încheierea acordului.
  4. Un motiv important îl reprezintă cazurile în care clientul nu oferă informații în timp util, nu este sincer sau nu furnizează informațiile corecte necesare pentru obținerea datelor privind cererea de despăgubire. Clientul este responsabil pentru acuratețea informațiilor furnizate în cazul cererilor depuse în numele altora. BimClaim nu este responsabil pentru informațiile false, inexacte sau incomplete furnizate de Client, în special în ceea ce privește datele terților oferite fără consimțământul acestora. Clientul poartă toate consecințele furnizării de informații incorecte, false, incomplete sau înșelătoare. Astfel BimClaim are dreptul la rezilierea imediată a contractului, în cazul în care clientul nu a furnizat datele solicitate legate de cererea de despăgubire sau nu a fost onest sau nu a furnizat informații corecte. În cazul în care Contractul este reziliat în conformitate cu această secțiune, clientul nu are dreptul la plată sau compensație.
  5. BimClaim își rezervă dreptul de a suspenda parțial sau total Serviciul.
  6. Odată cu plata sumelor afișate pe site-ul web, se oferă cota clientului din suma compensației și toate taxele datorate companiei BimClaim. În continuare, nu vor mai exista alte cerințe din partea clientului.
  7. BimClaim nu poate fi tras la răspundere pentru suma compensației, daune pentru pierderi ale unor oportunități sau alte motive asemănătoare, inclusiv, dar fără a ne limita la, cereri de compensație care au eșuat din cauză că s-a depășit termenul limită, în cazul în care clientul a fost informat că nu este oportun să continue procesul de cerere de compensație sau în cazul în care contractul a încetat.   
 

5. Drepturile și Obligațiile părților

     5.A – pentru Client

  1. Clientul este obligat să furnizeze BimClaim toate datele sau informațiile necesare în avans sau după depunerea unei cereri de compensare, la solicitarea BimClaim  . Informațiile furnizate de client trebuie să fie reale și corecte BimClaim  nu poate fi în nici un fel responsabilă, în cazul în care informațiile furnizate sunt incorecte.
  1. Clientul are dreptul conform contractului să-și primească suma cuvenită de despăgubire.
  1. Clientul are dreptul de a accesa paginile de pe site-ul BimClaim conform principiului necesități de a cunoaște și de a propune acorduri cu BimClaim. Astfel Clientul are dreptul de a primi informații despre starea cazului său prin profilul de utilizator de pe site-ul BimClaim.
  2. Clientul este responsabil de securizarea numelui său de utilizator și a parolei, însă trebuie să notifice BimClaim despre orice indicii care pot conduce la încălcarea confidențialității pe site-ul BimClaim pentru protecția imediată a contului, având posibilitatea să transmită această doleanță către adresa dedicată departamentului nostru responsabil cu protecția datelor, astfel se poate transmite o sesizare către privacy@bimclaim.com.
  3. După acordul semnat cu BimClaim nu puteți cesiona Solicitarea niciunei alte părți, deoarece titlul legal asupra Solicitării a fost deja cesionat către BimClaim și nici nu puteți mandata sau împuternici o altă parte terță să acționeze în numele dumneavoastră cu privire la aceeași Solicitare.
  1. În toate cazurile, clientul trebuie să coopereze pe deplin pentru a asigura soluționarea cu succes a solicitării de compensație.
  1. Dacă acționați în calitate de reprezentant sau în numele unui pasager sau al mai multor pasageri, trebuie mai întâi să obțineți o împuternicire pentru a acționa în numele acestora și să prezentați dovezi în acest sens, la cererea BimClaim . Pentru pasagerii minori, veți furniza datele lor complete, inclusiv: numele, data nașterii minorului, numele și semnăturile părinților sau tutorilor legali.
  1. Clientul este de acord să furnizeze, la cererea BimClaim, și alte documente, dacă va fi necesar în cadrul procedurii; acest lucru este valabil mai ales în cazul în care se trimite târziu împuternicirea semnată. La cerere, clientul va explica, de asemenea, evenimentele legate de întârzierea zborului, anularea călătoriei sau refuzul la îmbarcare, pierderea conexiunii, în scris, astfel încât informațiile să poată fi verificate cu exactitate pe parcursul procedurii. Clientul garantează că va furniza informații complete și oneste.
  1. Clienții nu pot rezilia un acord care a fost executat complet sau parțial.
  1. Clientul trebuie să furnizeze imediat documentele necesare suplimentare în procesul de colectare a datoriilor în curs și să răspundă la e-mailuri și întrebări imediat sau cel mai târziu în termen de 14 zile calendaristice. În cazul în care o procedură în desfășurare, cu perspectiva plății unei compensații, trebuie întreruptă din cauza greșelii clientului în procedură, clientul se angajează să ramburseze costurile suportate la un tarif fix de 100 de euro sau, alternativ, să ramburseze costurile mai mari dovedite în cazuri individuale, în cazul în care solicitarea, deși cu întârziere introdusă, totuși s-a finalizat cu succes. Altfel nu se percepe nicio taxă.
  1. Clientul nu trebuie să comunice direct și individual cu compania aeriană. BimClaim nu poate fi în niciun fel responsabilă pentru consecințele care decurg din aceste acțiuni.
  1. Clientul este obligat să ajute la aplicarea reclamației prin furnizarea de informații relevante despre zbor, bilete și rezervări către BimClaim. Clientul trebuie să transmită toate informațiile relevante care pot influența reclamația sa. Clientul este obligat să informeze BimClaim imediat dacă compania aeriană încearcă să ia legătura direct sau trimite un voucher ca formă de compensație.
  1. Clientul este obligat să notifice BimClaim despre orice comunicare cu compania aeriană în termen de șapte zile.
  1. Nu este permis clientului să predea cererea de compensare către o terță parte.
  1. După încheierea unui acord cu BimClaim, Clientul este obligat să se abțină de la utilizarea serviciilor similare oferite de alte companii sau agenții și să evite acțiuni individuale împotriva companiei aeriene.
 

     5.B – pentru BimClaim

  1. BimClaim se obligă să ofere serviciile în concordanță cu toate legile și reglementările aplicabile în domeniul aviației și al compensațiilor. Totodată se conformează standardelor profesionale relevante și urmărește practici etice și integritate în desfălurarea activităților sale.
  2. BimClaim își rezervă dreptul de a refuza încheierea unui acord cu orice Client care depune o cerere.
  3. BimClaim are dreptul conform contractului să-și primească comisionul cuvenit din prestarea serviciului și orice alte cheltuieli suplimentare care se asociază în mod direct sau/și indirect cu demersurile sale de succes.
  1. BimClaim poate actualiza Termenii de utilizare și Declarația de confidențialitate în orice moment. BimClaim are obligația de a informa Clienții și utilizatorii despre modificări, publicând o notificare pe site și oferind Clienților o perioadă pentru a lua la cunoștință actualizările.
  2. BimClaim poate limita accesul utilizatorilor la site și poate modifica sau întrerupe orice servicii din motive justificabile, în special pentru asigurarea lucrărilor de mentenanță sau actualizare date. Ne vom prevela de acest drept asigurându-vă ca indisponibilitatea servciului online se va realiza pe o perioadă rezonabilă, fără să perturbe drepturile Clinților noștri cu cereri deschise sau a oricărei persoane interesate.
  3. BimClaim nu garantează că funcțiile sau materialele accesibile de pe sau conținute pe acest site web vor fi neîntrerupte sau fără erori, că defectele vor fi corectate sau că acest site web sau serverul care îl pune la dispoziție nu conțin viruși sau erori sau că reprezintă funcționalitatea completă, acuratețea, fiabilitatea materialelor.
  4. În cazul în care BimClaim sau un avocat contractat a demarat procedura legală pentru obținerea compensației și această procedură nu a avut succes, BimClaim va acoperi costurile implicate.
  1. BimClaim poate înceta serviciile pentru orice Client care încalcă obligațiile stabilite în capitolul Acordul încetează .
  1. În cazul unei reclamații cu privire la un avocat ales de către BimClaim, clientul nu va suporta niciun cost, deoarece BimClaim respectă principiul conform căruia clienții care nu câștigă, nu datorează nimic.
  1. Pentru a efectua cu succes reclamația, va fi necesar un formular pentru acordul efectiv al cesiunii dreptului de a reclama. Acesta poate fi trimis prin serviciu poștal, poștă electronică sau on-line către BimClaim. Îndată ce acest acord de cesiune este primit, BimClaim va trimite cererea de compensație imediat către compania aeriană și va plăti pentru toată corespondența ulterioară.
  1. În cazul în care este nevoie de ajutorul unui avocat contractant, Clientul este de acord să permită companiei BimClaim să acorde acestui avocat acces la toate informațiile disponibile și relevante, cu respectarea politicii de confidențialitate. Avocatul contractant poate folosi documentele, datele și informațiile puse la dispoziție de către BimClaim pentru a desfășura procedura legală. Nu trebuie să se efectueze transferul de documente, date și informații către terți.
  1. Dacă BimClaim sau Avocatul inițiază o Acțiune în instanță pentru a urmări o Solicitare, BimClaim va acoperi orice Cheltuieli de judecată suportate în timpul Acțiunii în instanță, chiar dacă Acțiunea în instanță este pierdută.
  1. Clienții pot revoca acordul cu BimClaim fără a specifica un motiv în termen de 14 zile de la încheierea acordului, cu condiția ca acordul să nu fi fost executat complet sau parțial. Retragerile trebuie obligatoriu comunicate BimClaim în formă scrisă (scrisoare, email) respectând cerințe formale descrise la secțiunea reziliere/revocare, prin completarea modelui si transmiterea lui către adresa de e-mail indicată. .
  1. În cazul în care procesul este câștigat sau dacă s-a ajuns la o înțelegere între Compania aeriană și BimClaimBimClaim poate eventual acoperi toate costurile suportate care nu sunt acoperite de Compania aeriană, cu drept de recuparare ulterior de la Client.
  1. Dacă este cazul, în cazul în care se câștigă procesul, se va înainta o solicitare de rambursare a Cheltuielilor de judecată. Același lucru este valabil și pentru Cheltuielile de judecată, indiferent dacă procedurile judiciare sunt efectuate de BimClaim sau de un Avocat. Pentru a evita orice dubiu, toate rambursările, inclusiv Cheltuielile de judecată și dobânzile, vor aparține companiei
 

6. Serviciul de despăgubire oferit – Depunerea formularului

  1. Înainte de a demara Serviciul de despăgubiri, vi se va cere să:
  • să vă autorizati în platforma digitală
  • să vă dați acordul că doriți să primiți Serviciul de despăgubiri
  • confirmați că BimClaim va solicita doar Despăgubiri financiare pentru zbor și că este la Discreția exclusivă a BimClaim să accepte vouchere de călătorie și/sau alte servicii ca Despăgubire de zbor și că ofertele Companiei aeriene de despăgubiri nefinanciare pot fi tratate de BimClaim ca un refuz al Companiei aeriene de Despăgubire a zborului
  • afirmați că nu urmăriți Solicitarea prin nicio altă cale, fie direct, fie prin alte terțe părți și că niciun litigiu legal nu este în curs sau în așteptare, direct sau indirect, între dvs. și Compania aeriană cu privire la respectiva chestiune
  • dacă aveți vreun angajament sau cesiuni existente în legătură cu Solicitarea dvs., trebuie să le anulați imediat. De retinut – Dacă nu ați efectuat acești pași, nu veți primi Serviciul de despăgubiri.
  1. La primirea și examinarea Formularului, BimClaim vă va confirma în scris, fie prin e-mail, fie prin altă formă scrisă că BimClaim  va începe prestarea Serviciului de despăgubiri.
  2. BimClaim poate decide, la Discreția sa, dacă va continua sau respinge furnizarea Serviciului de despăgubiri sau poate solicita informații sau documente suplimentare înainte de începerea prestării Serviciului de despăgubiri.
  3. După semnarea Formularului nu puteți cesiona Solicitarea niciunei alte părți, deoarece titlul legal asupra Solicitării a fost deja cesionat către BimClaim și nici nu puteți mandata sau împuternici o altă parte terță să acționeze în numele dumneavoastră cu privire la aceeași Solicitare.
  4. Solicitarea vă poate fi cesionată înapoi fie la cererea dumneavoastră, fie la inițiativa BimClaim . În fiecare caz, acest lucru va fi făcut în scris de către dvs. și BimClaim , semnând un Formular de reatribuire. În cazul în care ați semnat un Acord pentru solicitarea de despăgubiri, vă puteți Retrage împuternicirea dată în acest Acord, notificând în scris BimClaim .
  5. BimClaim vă poate solicita să furnizați informații suplimentare, cum ar fi: numele și prenumele pasagerului, adresa de e-mail, numărul de telefon, tipul de perturbare (întârziere, zbor anulat sau refuz la îmbarcare/suprarezervare, pierdere conexiune), motivul întârzierii (dacă este posibil), durata întârzierii, numele Companiei aeriene, numărul zborului, data zborului, locul de plecare și sosire și descrierea incidentului.
  6. Un Formular suplimentar care poate fi trimis la BimClaim prin intermediul formularului web sau prin orice alte soluții electronice acceptate de BimClaim sau prin e-mail sau serviciu poștal.
  7. Confirmați că eșecul de a furniza BimClaim orice astfel de informații va afecta negativ capacitatea BimClaim de a furniza Serviciul de despăgubire.

 

7. Taxe și plăți

  1. Toate sumele sau prețurile BimClaim sunt exprimate în Euro, cu excepția cazului în care se indică în mod explicit altfel în scris.
  2. Plățile/tranzacțiile, chiar dacă sunt exprimate în Euro se vor efectua doar în moneda noastră națională, în LEU, la cursul de schimb al băncii noastre, respectv Banca Transilvania.
  3. Suma va fi convertită de furnizorul de plăți folosind cursurile de schimb furnizate de acesta sau de instituțiile financiare cu care lucrează. BimClaim nu va percepe comisioane sau taxe bancare suplimentare.
  4. Suma finală va putea varia în funcție de data la care compania aeriană a făcut transferul către BimClaim, influențată de cursul valutei pe piața monetar-valutară.
  5. Este posibil să primești o sumă diferită în contul tău bancar la primirea sumei integrale, dacă suma a trebuit să fie convertită într-o altă monedă de către banca ta sau alt intermediar. BimClaim nu are capacitatea de a controla ratele de schimb valutar sau de a determina cum sau când sunt convertite sumele într-o altă monedă în timpul tranzitului sau la primire.
  6. Facturile fiscale vor circula conform cadrului juridic legal din România, prin sistemul e-Facturare Online și vor fi emise către client având menționate date cu privire la acordul/contractul încheiat între părți și datele de identificare ale fiecăruia, precum și elementele obligatorii precum serie, număr, data facturării, data scadentă, serviciile prestate, prețul unitar, cota de TVA și totalul general.
  7. BimClaim își desfășoară activitatea pe baza principiului „fără câștig – fără taxă”.
  8. Taxele noastre este lista de prețuri care detaliază toate taxele, tarifele și prețurile pe care BimClaim le primește pentru a vă furniza produsele și serviciile noastre.
  9. BimClaim oferă Serviciul de eligibilitate și Serviciul de informare în mod gratuit.
  10. BimClaim oferă Serviciul de de despăgubiri în mod gratuit, cu excepția cazului în care BimClaim reușește să obțină Despăgubirea de zbor pentru dvs.
  11. Dacă demersurile BimClaim sunt încununate de succes, BimClaim vă va transfera Despăgubirea de zbor, reținând Onorariile datorate conform acordului încheiat.
  12. Comisionul BimClaim de succes este de 30% din valoarea totală a compensației la care clientul/ solicitantul are dreptul în baza secțiunii 7 din Regulamentul 261/2004. Trebuie subliniat faptul că acest comision de succes nu poate varia și nici nu există costuri ascunse. Cele menționate mai sus înseamnă, de asemenea, că dacă, din motive ce țin de procesul de gestionare a cererii de compensare, o cerere trebuie gestionată în mod particular și mai complicat, comisionul tot nu se poate modifica și el. Clientului i se percepe comisionul de succes BimClaim, dacă debitorul a efectuat plata către BimClaim, direct către client, reclamant, către asigurător sau orice alt terț / parte în baza Regulamentului 261/2004 sau Convenției de la Montreal.
 

8. Dreptul la anulare.Retragere/reziliere din cadrul serviciului de despăgubire și din Abonament

  1. Dacă vă calificați drept consumator în conformitate cu reglementările privind consumatorii din Uniunea Europeană (UE), Spațiul Economic European (SEE) și Regatul Unit, ceea ce înseamnă că sunteți o persoană care se angajează într-o tranzacție juridică într-un alt scop decât cel comercial sau profesional independent, atunci dețineți un drept legal de retragere.
  2. Aveți dreptul de a vă Retrage din Serviciul de despăgubire sau Abonament în termen de 14 zile de la începerea Serviciului de despăgubire sau Abonamentului, în mod gratuit și fără a fi nevoie să specificați niciun motiv. Pentru a vă exercita dreptul la Retragere, aceasta trebuie să fie comunicată (de exemplu, prin scrisoare, e-mail sau formular de contact) în perioada de 14 zile menționată mai sus și trebuie să indice în mod clar dorința dumneavoastră de Retragere din Serviciul de despăgubire sau Abonament. Datorită naturii serviciului furnizat, nu vă puteți Retrage din Serviciul nostru de despăgubire sau din Abonament dacă BimClaim v-a informat că respectiva Companie aeriană a acceptat solicitarea, deoarece într-un astfel de caz am finalizat serviciul pe care l-ați solicitat.
  3. Retragerea va fi trimisă la BimClaim disclaimer@bimclaim.com .
 
    Efectele rezilierii contractului în cazul unui rezultat de succces:
  1. Dacă reziliați acest contract, avantajele reciproce vor fi inversate.
  2. Dacă prestarea serviciul a început deja în timpul perioadei de reziliere a contractului și despăgubirea a fost acceptată de compania aeriană sau în cazul în care a fost câștigat în instanță procesul, vi se va solicita plata unei sume proporționale cu serviciile prestate, astfel cum sunt prevăzute dispozițiile contractului    pentru servicii prestate până la final și finalizate cu succes.
 

9. Legea aplicabilă /jurisdicția

  1. Termenii de utilizare sunt supuși legilor României, având jurisdicția instanței din București. Acești Termeni, Formulare și acordul dintre BimClaim și dvs., precum și orice dispută sau revendicare care decurge din sau în legătură cu aceștia (inclusiv litigii sau revendicări necontractuale), vor fi guvernate de legile României, fără a ține cont de principiul conflictului de legi. Acest lucru nu va afecta dispozițiile obligatorii ale sistemului juridic care s-ar aplica fără această clauză de alegere a legii, de exemplu, prevederile obligatorii din țara de reședință a clientului.
  2. Dacă orice parte a acestor Termeni devine nulă, ilegală sau inaplicabilă, aceasta nu va afecta validitatea celorlalte prevederi în niciun fel.
  3. BimClaim poate transfera drepturile și obligațiile asociate oricărei Reclamații către terți integral sau parțial fără restricții.
  4. În cazul oricăror inconsecvențe, versiunea în limba română a acestor Termeni și condiții prevalează asupra altor versiuni lingvistice și va fi considerată punctul de referință obligatoriu în orice litigiu. Toate versiunile în limbi străine, chiar și în limba engleză au numai scop informativ.
  5. În cazul în care solicitați un produs sau un serviciu detaliat pe acest site web, acești Termeni și condiții trebuie citiți împreună cu orice alți termeni și condiții care se referă la un astfel de produs sau serviciu și, în cazul unei contradicții între acești Termeni și condiții și termenii și condițiile specifice referitoare la un astfel de produs sau serviciu, acestea din urmă vor prevala. În sensul acestor Termeni și condiții, produsul (produsele) și serviciul (serviciile) includ, fără a se limita la acestea, orice serviciu financiar sau de asigurare.
  6. Vă reamintim că, accesând site-uri web/servicii terțe sau utilizând servicii terțe puse la dispoziție prin intermediul Serviciilor noastre, sunteți de acord să vă obligați la respectarea politicilor și termenilor și condițiilor acestor terți. Vă încurajăm să examinați acești termeni și condiții și politici și să le utilizați pe propriul risc.
 

10. Alte Dispoziții finale

  1. Drepturile de proprietate intelectuală și toate celelalte drepturi asupra acestui site web, precum și informațiile conținute pe acest site, în special numele (marca), materialele, textul, siglele, fotografiile, desenele, mărcile comerciale și alte semne aparțin companiei BimClaim SRL.
  2. Imaginile, logo-urile și denumirile de pe acest site web care identifică BimClaim sau terțe părți și produsele și serviciile acestora sunt mărci de proprietate ale BimClaim sau ale terților în cauză. Nimic din ceea ce conține acest site web nu va fi considerat a conferi unei persoane vreo licență sau drept din partea BimClaim sau a unei terțe părți în ceea ce privește o astfel de imagine, logo sau nume.
  3. Toate datele personale colectate în timpul furnizării Serviciilor noastre sau legate de furnizarea Serviciilor noastre vor fi supuse  Declarației de confidențialitate.
  4. Prelucrarea datelor personale este guvernată de Declarația de confidențialitate.
  5. Apelurile telefonice folosind numerele de telefon furnizate pe acest site web și corespondența prin e-mail cu BimClaim la adresele de e-mail accesibile prin intermediul acestui site web sau care pot fi detectate de pe acest site web pot fi Prin utilizarea unor astfel de metode de comunicare, sunteți de acord cu înregistrarea sau monitorizarea acestora.

 

Alternative la Serviciile de despăgubiri – Dacă doriți să vă urmăriți Solicitarea prin alte alternative decât Serviciile de despăgubiri ale BimClaim,       următoarele sunt opțiunile pentru aplicarea Solicitării:

  1. propria acțiune extrajudiciară sau judiciară împotriva companiei aeriene;
  2. sprijinul unui avocat;
  3. o adresă direct la Compania aeriană respectivă.

BimClaim vă recomandă atunci când doriți să vă ocupați personal de revendicare să informați autoritățile naționale și comunitare, dacă considerați ca         îndepliniți toate condițiile, astfel în sprijinul Dvs.,  am sintetizat mai jos unde puteți solicita un ajutor de la autorități :

În plan național:

  1. Puteți apela la numărul 021 9551 -TELEFONUL CONSUMATORULUI, care este al ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor);
  2. Puteți face o sesizare scrisă către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) din România. Din păcate nu există un cadru legislativ care să permită ANPC să sancționeze toți operatori aerieni, ci doar pe cei care au și un sediu secundar declarat în România, însă investigația se poate realiza de către Direcția Generală Control Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din cadrul ANPC, împreună și în cooperare cu Centrul European al Consumatorilor din România – ECC România, care instrumentează sesizările transfrontaliere ale consumatorilor.

 

Având în vedere că abaterile care pot fi constatate privesc atât consumatori din România, cât și din UE, ANPC, prin Direcția Generală Control   Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, poate transmite o alertă către Comisia Europeană şi autorităţile omoloage ANPC, din celelate state     membre, prin care solicită verificarea, la nivel european  a încălcărilor  de legislație,  împotriva oricăror abateri în raport cu  orice companie aviatică care   operează în U.E.

În plan cu relevanță comunitară:

  1. plângere la organismului denumit Centrul European al Consumatorilor din România – ECC România prin accesarea direct de pe un device a următorului link https://eccromania.ro/sesizari/ sau poți trimte un e-mail pe adresa office@eccromania.ro .
  2. Totodată, Comisia Europeană oferă o platformă pentru soluționarea litigiilor online (OS) realizată în conformitat cu https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm.